Cvikov, Opsion, Cvikov, Jičín

25.08.2014 12:39

Chystali jsme se s Kukym na agility tábor k Irče Kochové a Pavlu Koškovi. V ten týden jsme si ale v pondělí ještě hodili zkoušku ve Cvikově, kde jsme se diskli. A už si ani nepamatuju proč :-O. Asi nějaká Kukovina to byla :-D. 

V úterý odpoledne jsme už nabrali směr Dvůr Králové, letošní Opsion sliboval nejen fajn trenéry, ale i prima společnost. Plac na stan nám už držely Ivča s Amy a Whiskey a Janča s Májou. Kukýs byl z takové společnosti téměř blažený :-). Ve středu ráno dorazila Peťa se svým gangem. Vše slibovalo pěkné procházky se psí ve psí společnosti. Počasí nám přálo téměř po celou délku pobytu. Kuky se dostal do tempa třetí den výcviku a já se rozpohybovala asi tak den před ním. Zóny dával krásné, náběhy do slalomu perfektní a když jsem makala já, tak nezahálel. V ignoraci psů jsme udělali pokrok a už se nejal někoho vraždit. Janča Kukyho potrápila kartáčováním, zatímco my s holkama jsme braly útokem tamější zverimex a menší krámky, kde jsme probendily své výplaty :-D. Pavel i Irča si na nás nachystali běhavé i technické parkury a vše nám opět důkladně při prohlídkých vysvětlovali. Od Irči jsme dostali s Kukym pochvalu, jaký jsme udělali velký kus práce a to musím říct, že toto slyšet, je balzám na duši! :-) Kuky se popral s kruhem, hold u Kukyho není nikdy jistota v ničem. Jednou kruh miluje, podruhé se mu obloukem vyhýbá. Ale to je prostě Kuky :-). Proběhl i táborák, kdy Janča vzala do ruky kytaru a my ostatní jsme oprášili své písničkové vzpomínky z dětských táborů. Sečteno a podtrženo, Opsion se zase vyhoupl o příčku výš a příští rok nás čekejte zas! :-)

Hned v pondělí po Dvoře jsem nasedla do auta a opět byl nabrán směr Cvikov. Kuky zřejmě naspeedován z tábora podal nejlepší běh v jeho kariéře :-D, zaběhl čistě s prvním místem a máme tak splněnou první přestupovou zkoušku LA2 - WOHOOO! Cvikovské zkoušky pískala Alice Boháčová a faktem je, že její parkury se mi opravdu líbí.

Ve čtvrtek jsme vyjeli do Cvikova zase a kdyby Kukunek nečuměl při běhu kam nemá, neshodil by laťku a nerozbil se hrozivě na kladině. Běh jsme sice dokončili, umístili se, ale na zkoušku přestupovku to nebylo. Hlavně ale, že Kukusák na kladinu opět naběhnul a nevytvořil si z ní nějakého dalšího bubáka :-).

No a nakonec 23.8. v sobotu jsem se opět balila a tentokrát to bylo na závody do Jičína. Společnost nám dělala Jíťa s Mazlikem a Sváťa s Bubu a DýDý, která všechno pilně studovala z kennelky. Parkury stavěl René Blank, kterého jsme zažili již v Chrastavě. Nevymyslel si v zásadě žádnou kulišárnu a tratě to byly celkem jednoduché a běhavé. Ale i tak, jumping DIS. Kuky nestačil řádně zapnout mozek a mě se běhalo nějak toporně. Ve zkoušce jsem byla před skočkou málo důrazná a pan Kuky už ji skočil, ale mělo se jít do tunelu, čili další diskvalifikace. V agility open jsme skončili na 10. místě. Škoda náběhu do slalomu, který jsme minuli, protože jinak jsme to měli rozjeté parádně.

No a mezi agilityakcema jsme si střihli nějaký ten výlet do Jizerek, kde to prostě milujeme anebo návštěvu u kamarádů na chatě :-).

Fotky ze závodů a tábora budou brzy ve fotogalerii.

 

—————

Zpět